Veilig veranderen van koers 

 

Na onze studies komen we terecht op de woelige arbeidsmarkt. We solliciteren, vinden een job en gaan aan de slag. Gaandeweg komen de vragen over jouw rol in de organisatie, jouw talenten, over wie jij bent en mag zijn. Je voelt dat je niet altijd gehoord of erkend wordt. Misschien wordt je anders bekeken omwille van je kijk op de dingen (visie), een fysiek kenmerk zoals huidskleur, achtergrond, beperking(en)… Kortom er hangt een spanningsveld op de werkvloer waardoor je niet altijd jouw potentieel aan competenties en talenten ten volle kunt inzetten. 

 

Bewegen of stilstaan?

 

 

En dan dringen zich volgende vragen op: blijf ik in deze situatie waarin ik me beperkt voel? Of ga ik op onderzoek hoe ik deze beperking kan ombuigen? Hoe kan ik dit spanningsveld begrijpen? Hoe en waar kan ik mijn talenten en potentieel beter inzetten? Wat maakt dat ik me ongemakkelijk voel op de werkvloer? Hoe positioneer ik mij op het werk of in het team, op een veilige manier? Hoe kan ik doorgroeien? 

 

Focussed change:
stap per stap gaan 

 

Samen met jou maken we de rode draad in je loopbaan zichtbaar. 

Die rode draad helpt jou om op verhaal te komen en het juiste perspectief te leggen in je loopbaan. Het wordt terug jouw loopbaan. Je weet wat bij jou past en wat jouw talenten zijn. Kortom, je staat stevig in je schoenen. Elke dag zet je weldoordacht stappen.

Samen aan de slag

Wat zijn mijn talenten? Wat geeft mij energie? Wat juist niet? Welk type organisatiecultuur past bij mij? Welke functies, sector? Hoe solliciteer ik het best en waar? Hoe stel ik mij assertief op, hoe ga ik om met diversiteit, discriminatie en opmerkingen? Hoe omgaan met uitdagende collega's of hoe laat ik mezelf gelden in team? 

Loopbaancheques

Via de loopbaancheques (VDAB) kun je voor slechts 40 euro 4 uur begeleiding inzetten via de eerste loopbaancheque. De tweede cheque opent het recht op 3 uur.

Maak er nu gebruik van! 

Hebt je geen recht op loopbaancheques? Geen paniek :-)

We starten een traject van 4 coachingsgesprekken waarin we jouw loopbaan onder de loep nemen. Lifecoaching bestaat uit minimum 4 coachingsgesprekken waarmee we ook duurzame resultaten kunnen boeken.  

loopbaancheques-vdab.png
Het traject ziet er als volgt uit: 

 

1.  Intakegesprek (0,5 u)

Tijdens dit gesprek bekijken we samen waar je een antwoord op wilt vinden. Waar loop je tegenaan? Wat stoort jou? Waar voel je je geblokkeerd? Samen stellen we een plan van aanpak op. We bepalen de prioriteiten. 

 

2.  Coachingsgesprekken (1,5 à 2u)

Na het intakegesprek gaan we aan de slag met het eerste deel van jouw vraag.

Tijdens deze gesprekken zoeken én vinden we antwoorden en inzichten. We begrijpen, we verwerken, je voelt dat er beweging komt. Je krijgt weer ademruimte en meer klaarheid. Je voelt je weer aansterken.

Je krijgt steeds alle oefeningen mee naar huis zodat je ze kunt bekijken. Soms krijg je opdrachten mee. 

loopbaancoaching.jpg
element2.png

LOOPBAAN

BEGELEIDING

veilig veranderen van koers 

Het leven is altijd in beweging, er zijn veranderingen waarin we vlot meegaan. Soms zijn er omstandigheden die teveel doen bewegen waardoor we toch wel even slikken. Het is een proces dat ook te zien is in onze loopbaan.

RACHIDA_IMG_5192_WEB.jpg